Over ons

Op 1 september 1955 begonnen de broers Nic en Jan Breg als vennoten met de handel en export van bloembollen. Het bedrijf werd opgericht onder de naam ‘Fa. Gebr. Breg & Co’ en was gelegen aan Dorpsstraat 116 te Wervershoof. Daar hielden zij zich voornamelijk bezig met het telen en verwerken van tulpen, irissen en narcissen. Daarnaast verbouwden zij aardappelen, witlof en bloemkool in andere perioden van het jaar. In 1961 trad Jan uit en zette Nic het bedrijf verder voort.

In 1970 werd het bedrijf verder voortgezet aan de Nieuwedijk 21 dat toen nog bij Hoogkarspel hoorde. Zoon Kees en zoon Gerrit kwamen officieel in dienst bij ‘Fa. Gebr. Breg’. De jaren daarop werden ook zonen Nico, Jan, Piet en Arie vennoot. Op 28 juli 1978 werd ‘Firma Gebr. Breg’ omgezet in ‘Gebr. Breg B.V.’ Zoon Nico werd directeur en vader Nic commissaris.

Sinds 2004 is Niels, zoon van Jan, werkzaam bij Gebroeders Breg. Een frisse wind die er voor zorgt dat het bedrijf meegaat met de tijd. Vader Nic was tot in zijn laatste levensjaar nog nauw betrokken bij het bedrijf. Menig kleinkind heeft hij de westfriese mentaliteit van hard werken bijgebracht tijdens hun bijbaantje op zaterdag.